Web Analytics Made Easy - Statcounter

گذراندن اوقات فراغت در شرایط کرونایی‏، به برنامه ریزی هدفمند و منسجم و به دور از آمارگرایی و نگاه کمیتی نیاز دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ همه افراد درجامعه و حتی افراد پر مشغله نیز زمانی را به عنوان اوقات فراغت در برنامه روزانه و هفتگی خود دارند که از کار و فعالیت های روزانه دور شده و فراغت بال برای انجام فعالیت های مورد علاقه و به دور از اجبار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقوله اوقات فراغت بر اساس تعریف و واقعیت چندان در زندگی افراد معنا و جلوه پیدا نکرده و بیشتر متوجه دانش آموزان و دانشجویان به دلیل تعطیلی مدارس بوده در حالی که تعاریف موجود از این موضوع دلالت بر فراگیری و گستردگی این اصل و گستردگی آن برای کلیه اقشار جامعه دارد.

سال ها بود که نگاه به اوقاتت فراغت فقط برای دانش آموزان، دانشجویان و تنها برای تابستان تعریف می شد و افراد یا خانواده های آن ها نیز برای این زمان کلاس های آموزشی را پیش بینی می کردند و تابستان گرم با حجم بالایی از برنامه های آموزشی برای قشر جوان و نوجوان بود که بسیاری نیز این شرایط را دوست نداشتند.

گذر زمان که بر مولفه های مختلفی تاثیر می گذاشت بر همین اصل و موضوع گزارش ما یعنی اوقات فراغت نیز اثر گذاشت و کمی به واقعیت ها یعنی مباحثی مثل فراگیری اوقات فراغت در طول سال، تنوع برنامه ها و توجه به علاقه مندی ها نزدیک شد و موضوع مهارت آموزی برای تربیت افراد و رشد استعدادها رنگ و بوی جدیدی پیدا کرد.

تغییرات در قطار اوقات فراغت جامعه

قطار برنامه ریزی فردی و اجتماعی اوقات فراغت در حال یک حرکت با کیفیت و سرعت داری بود که کرونا سایه خود را بر این حوزه مثل دیگر عرصه ها انداخت و همگان را در ابعاد مختلف زندگی دچار تصمیم گیری های جدیدی کرد.

آن هایی که همیشه فکر می کردند اوقاتت فراغتی ندارند و آن دسته ای که هیچ گاه اوقات فراغت هدفمند را مورد اهمیت قرار نداده بودند در شرایط خاص این دوران به ویژه نوروز 99 و پس از آن با زمان هایی از زندگی خود روبرو شدند که هیچ برنامه و مهارتی برای آن نداشتند.

افرادی که در گذشته با یافتن فرصتی گردش در شهر را انتخاب می کردند و هیچ گاه از این فرصت ها برای مطالعه، سینما و ورزش استفاده نکرده بودند این روزها ناگزیر بودند که در خانه بمانند ولی این امر با بدون برنامه و تنها دیدن چند فیلم و استراحت کردن روزها را تکراری و فرصت ها را از بین می برد.

 

خستگی در خانه ماندن

خستگی در خانه ماندن تحمل و آستانه صبر افراد را نیز تحت تاثیر خود قرار داده بود و همین موضوع باعث شد آمار تعارضات زندگی را افزایش دهد و هرچقدر مهارت مدیریت خویشتن کمتر، آسیب ها بیشتر می شد که همه در یک سال گذشته یافتن که موضوع اوقات فراغت و برنامه ریزی برای آن بسیار مهم است.

دست یابی به این مهم توسط مردم به هر حال اثر خود را برای آینده دارد اما در شرایط فعلی باید چکاری انجام دهند و دستگاه های مسئول که در گذشته به آمار و ارقام ها می پرداختند و هیچ گاه از زاویه مهارت افزایی و دست یابی به اهداف مهم غنی سازی اوقات فراغت فکر نکرده بودند امروز چه وظیفه ای برعهده دارند.

گردش در فضای مجازی که به قول کارشناسان آسیب ساز خواهد بود ولی امروز یکی از ابزارها برای سپری کردن اوقات فراغت شده که مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت.

متولیان امر، خانواده ها و افراد با درک واقعیت هایی از غنی سازی اوقات فراغت سعی کرده اند تصمیم هایی بگیرند که بهره گیری از نظرات مشاوران و کارشناسان در این موضوع راهگشا بوده و با توجه به نظرسنجی های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، 11 درصد از جامعه آماری دیدگاه های مردم نسبت به کرونا نشان داده که خانواده ها نگران افسردگی فرزندان خود هستند.

اقدامات گذشته فراغتی هدفمند نبوده است

رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرای ایران با اشاره به تعاریف موجود برای اوقات فراغت و بی توجهی به موضوع غنی سازی این زمان، گفت: در گذشته کمتر خانواده ها و نهادهای متولی از اوقات فراغت برای توانمندسازی و ارائه آموزش های مهارت و هدف گذاری ها استفاده کرده اند.

علیرضا معماریان ادامه داد: ارائه آموزش های مهارتی و مدیریت فردی در اوقات فراغت و حتی طول دوران تحصیلی باعث افزایش کارآمدی افراد در برخورد با شرایط سخت زندگی مثل دوران همه گیری کرونا موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه کلاس های آموزشی تنها هدف خانواده ها برای اوقات فراغت شده بود، اظهارکرد: یک فرد باید با علاقه و بر اساس نیاز و استعداد خود به سمت کلاس و برنامه های آموزشی برود.

استاد روانشناس کارگاه های آموزشی یادآورشد: مطالعه کتاب، گفتگو با اعضای خانواده، ایده پردازی، تماشای فیلم و فعالیت های هدفمند در گذشته برای اوقات فراغت افراد جایگاهی نداشت و بیشتر به گردش و تفریح می پرداختند.

وی برنامه ریزی هدفمند و جامع توسط دستگاه های متولی و تشکیل ستاد و کمیته ای تخصصی برای مطالعه و ارزیابی این مسائل را اساسی و راهبردی خواند.

 

افزایش دانش سلامت برای شرایط کرونایی لازم است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با توجه به همه گیری ویروس کرونا در کشور ارتقای دانش سلامت مردم در این روزها برای برنامه ریزی بهتر لازم است.

فیروزه مصطفوی که شناخت و آگاهی در حوزه سلامت را یکی از مهمترین نیازهای جامعه بیان کرد، دانش افزایی برای مدیریت دوران کرونا را یکی از ضروریات خواند.

وی ادامه داد: بسیاری از تصمیم گیری های زندگی این روزهای مردم وابسته به این شناخت شده تا به واسطه آن بهترین اقدام را انجام بدهند اما به دلیل نداشتن این مهارت باعث شده تا افراد سردرگمی پیدا کنند و یا مرجع رسمی را برای کسب اطلاعات نشناسند.

استاد سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گفت: رسانه ها و مراکز فرهنگی در اطلاع رسانی صحیح و افزایش شناخت با مراکز بهداشت و درمان همکاری کنند تا مردم نیز در ابعاد مختلف زندگی مثل اوقات فراغت دچار سردرگمی و مشکلات اطلاعاتی نشوند.

تشکیل کارگروه تخصصی اوقات فراغت در استانداری اصفهان

معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان گفت: کارگروه تخصصی برای اوقات فراغت در استانداری تشکیل شده تا ادارات و نهادهای متولی در این عرصه و دیگر بخش های فرهنگی و اجتماعی طرح و دیدگاه های خود را ارائه دهند.

عباس مرادیان با اشاره به تجربه اقدامات اوقات فراغت در سال 99 افزود: این دسته از برنامه ها برای کل سال بوده ولی بخش عمده ای از آن به خاطر مخاطبان خاص مثل جوانان و نوجوانان در تابستان با گستردگی بیشتری ارائه می شود.

وی ادامه داد: فضای مجازی بیشترین مخاطب و محل اجرای برنامه ها بوده که بحث درباره آسیب های این فضا و کاهش روابط اجتماعی و حضوری افراد نیز مورد بحث است تا به راهکارهای مشخص برسیم.

مسئول دبیرخانه ستاد اوقات فراغت استانن اصفهان با اشاره به اینکه ورزش و جوانان مسئولیت دبیری ستاد در کنار سایر نهادها بر عهده دارد، تصریح کرد: کمسیون ها تخصصی با محوریت ادارات کل استانی و در شهرستان ها با حضور مدیران ادارت برای برنامه ریزی بهتر تشکیل می شود.

وی خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی برنامه های جذاب و خاصی را برای این دوران برنامه ریزی و اجرا کرده اند که امسال نیز از تجربه سال گذشته برای تقویت کیفی و ارائه هدفمند برنامه ها استفاده می کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای اوقات فراغت اوقات فراغت برنامه ریزی خانواده ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۱۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست

حق پرستاری افراد دارای معلولیت مانند بسیاری از حقوق دیگر آنها از مناسب‌سازی گرفته تا اشتغال مورد اجحاف قرار گرفته و هرچند که بهزیستی در این زمینه چانه‌زنی‌های زیادی کرده اما به نظر می‌رسد که سیاستگذاران نظام رفاهی و مالی آنگونه که باید به این حق توجه نکرده‌اند و نتیجه آن شده است که هزاران نفر از معلولان شدید و خیلی شدید در صف نوبت دریافت حق پرستاری قرار بگیرند.

عمده مشکلات در حوزه حق پرستاری، محروم بودن بخش قابل توجهی از افراد دارای معلولیت از این حق، کم بودن مبلغ آن، تفاوت فاحش حق پرستاریِ معلولان با جانبازان و گهگاهی نیز تاخیر در پرداخت آن است که اگر علت را جست و جو کنیم به اجرا نشدن کامل قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت می‌رسیم. هرچند که حق پرستاری افراد دارای معلولیت دو برابر شده اما کفاف هزینه‌های سنگین این خانواده‌ها برای خدمات مختلف از توانبخشی تا تهیه اقلام بهداشتی و تجهیزات را نمی‌دهد.

حق پرستاری چیست و به چه کسی پرداخت می‌شود؟

حق پرستاری به افراد دارای معلولیت در خانواده از سوی سازمان بهزیستی کشور با هدف کمک به ارتقای سلامت فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید بسترگرا و ضایعه نخاعی سینه‌ای، کمری و گردنی به وی یا سرپرست، همسر یا قیم وی، پرداخت‌ می‌شود؛ کمک‌هزینه‌ای که برای رفاه و آسایش معلولان تدبیر شده اما پیگیری‌های پرزحمت برای دریافت و ماندن طولانی در صف نوبت، موجب کلافگی بسیاری از معلولان و خانواده‌های آنان شده است.

مشخصات حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارای معلولیت از جمله ۳۳ هزار فرد دارای ضایعه نخاعی در بانک اطلاعاتی کمیسیون پزشکی بهزیستی ثبت شده‌ است که سه درصد آنها دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و نکته تاسف بار اینجاست که سالانه ۲۵۰۰ نفر دارای ضایعه نخاعی به این لیست اضافه می‌شوند.

حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده، کمک هزینه ای مستمر و ماهانه است. گام‌های اصلی فرایند اجرایی این خدمت شامل ارائه درخواست توسط متقاضی، اخذ مدارک و بررسی آنها، استعلام از بنیاد شهید در صورت نیاز، ارجاع متقاضی به کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت و در صورت نیاز بررسی و تهیه گزارش مددکاری، تایید نهایی درخواست در کمیته بهزیستی، ثبت متقاضی به عنوان پشت نوبتی در سامانه بهزیستی و انتظار به عنوان پشت نوبت دریافت تا زمان ایجاد ظرفیت خالی است.

حق پرستاری و قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت

اجرایی شدنِ کامل قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در راس مهمترین عوامل برآورده شدن خواسته‌های معلولان قرار دارد. این مهم از این نظر قابل توجه است که طبق ماده هفت این قانون، سازمان بهزیستی کشور مکلف است با هدف حمایت از نگهداری و مراقبت افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیازمند و افراد دچار معلولیت‌های چندگانه نیازمند در خانواده پس از ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای به خانواده‌ها نسبت به پرداخت حق پرستاری یا مددکاری به سرپرست، همسر یا قیم این افراد اقدام کند یا خدمات مراقبتی و نگهداری از افراد دارای معلولیت را از طریق مراکز وابسته به خود یا حمایت از مراکز غیردولتی (خصوصی، تعاونی، خیریه و تشکلهای مردم نهاد) ارائه کند.

براساس تبصره یک این ماده قانونی میزان کمک هزینه بابت پرداخت حق پرستاری یا مددکاری موضوع این ماده، متناسب با نوع و شدت معلولیت فرد دارای معلولیت، تعداد این افراد در هر خانواده و براساس هزینه‌های متعارف نگهداری و مراقبت از افراد دارای معلولیت و متناسب با تورم سالانه و با همکاری انجمن عالی مراکز غیردولتی توانبخشی، وزارت و سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و پرداخت حق پرستاری از این نظر قابل توجه است که پرداخت نشدن حق پرستاری به خانواده‌ها غالبا منجر به این می‌شود که فرد معلول از خانواده جدا شده و به مراکز نگهداری، سپرده شودپرداخت حق پرستاری از این نظر قابل توجه است که پرداخت نشدن حق پرستاری به خانواده‌ها غالبا منجر به این می‌شود که فرد معلول از خانواده جدا شده و به مراکز نگهداری، سپرده شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این باره می‌گوید: نگهداری از افراد دارای معلولیت بسیار سخت و طاقت فرسا است و اگر شرایط نگهداری و هزینه‌های آن تامین شود این افراد در منزل نگهداری می‌شوند.

ذبیح الله خداییان یادآور شد: ۲۹ دستگاه در اجرای قانون حمایت از معلولان نقش دارند و موظف هستند با عمل به قانون مقداری از مشکلات جامعه معلولان بکاهند.

۱۴۸ هزار پشت نوبتیِ حق پرستاری و بار تحمیلی بر خانواده

هم اکنون ۷۵ هزار و ۱۹۹ نفر کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده و ۳۱ هزار و ۳۱۷ نفر نیز کمک هزینه حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی از سازمان بهزیستی کشور دریافت می‌کنند اما عده زیادی نیز پشت نوبت دریافت حق پرستاری هستند. هر خانواده دارای فرد معلول، داستان و مشکلات خاص خود را دارد و به گفته این خانواده‌ها برای گرفتن حق پرستاری باید صبر ایوب داشته باشند و عمر نوح؛ به طورمثال فرخنده محمودی مدیرعامل انجمن خیریه توانخواهان جسمی ذهنی فردا، ۳۲ سال است که فرزندش فلج است و هنوز حق پرستاری نمی‌گیرد.

جعفر نیز که همسرش معلول است می‌گوید: "لطفا بفرمایید چرا بهزیستی برای پرداخت حق پرستاری آن‌هم برای همسران معلولانی را که نگهداری آنها درمراکز خود بهزیستی سخت و دشوار است، پرداخت نمی‌کند وبیش از پنج سال به عناوین مختلف مثل بودجه ندایم، این مبلغ را نمی‌دهند. آیا به نظر شما ماباید بنشینیم خدای نکرده یکی فوت کنه تا بجاش یکی دیگه بیاد!"

دیگری می‌گوید: "من بچه معلول ۹۰درصد دارم، درمنزل نگهداری می‌کنیم، چند ماه حق پرستاری که میریختن به حساب قطع کردند، مگر اینها خرج ندارند لطفا درخواست رسیدگی دارم." و مریم مادر یک معلول هم با عجز و لابه می‌گوید: "تو رو قرآن فکری به حال پشت نوبتی حق پرستاری بکنید، مادر دختر معلول جسمی ذهنی شدید هستم و از طرف دیگر دچار دیسک گردن و دیسک کمر و مشکل قلبی هستم. مستاجرم، شوهرم کارگره، به خدا نمیتونیم برسونیم حداقل این کمکی بشه برای دکترمون، مستمری بهزیستی که پول ایزی لایف هم نمیشه. دختر من ۱۲ سالشه بعد ۷سال تشکیل پرونده تازه یک ساله مستمری بگیر شده."

مصائب گرفتن حق پرستاری زیاد است و معلولان معتقدند برای گرفتن آن باید از هفت خوان رستم بگذرند و خانواده‌ها نیز بر این باورند که بار اصلی معلولان بر دوش آنهاست و مشکلات آنها تمامی ندارد. اگر حق پرستاری به این خانواده‌ها پرداخت نشود آنها قادر به پرداخت هزینه‌های درمانی و توانبخشی، دارو و تجهیزات را ندارند و به دلیل ناتوانی در ارائه مراقبت‌های لازم به فرد معلول دچار مشکلات روحی و روانی می‌شوند.

کاهش کیفیت زندگی خانواده، خستگی بیش از حد و نبود فرصت برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی به دلیل نگرانی های مالی، احساس تبعیض به دلیل عدم حمایت مالی و سپردن فرد دارای معلولیت به مراکز نگهداری و جدا شدن معلول از آغوش خانواده از دیگر تبعات ماندن در صف گرفتن حق پرستاری است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در این باره می‌گوید: ۱۴۸ هزار خانوار پشت نوبت برای دریافت حق پرستاری هستند و امیدواریم در این بخش نیز همانند سایر بخش‌ها پشت نوبتی‌ها به صفر برسد.

علی محمد قادری خاطرنشان کرد: پرداخت حق پرستاری به این خانوارها باعث بازگشت بسیاری از افراد دارای معلولیت به آغوش خانواده می‌شود.

وی ادامه داد: ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار از خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند که با نگاه سرپرستی این تعداد به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر می‌رسد. برخی از این افراد تک خدمت و برخی دیگر خدمات متنوع دریافت می کنند. این کمک‌ها گاهی مستمری و گاهی کمک هزینه نگهداری افراد دارای معلولیت در مراکز و خانواده‌ها و گاهی حق پرستاری است.

چرا معلولان باید حق پرستاری بگیرند؟

بهزیستی با مشکلات بودجه‌ای فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند تا آنجا که عیدی مددجویان را که هرچند در وظایف تعریف شده این سازمان نیست اما هرساله پرداخت می‌کرد به دلیل مشکلاتی قطع کرد. حال حدود ۱۵۰ هزار نفر نیز پشت نوبتیِ حق پرستاری قرار گرفتند و نه می‌توان آنها را به امان خدا سپرد و نه می‌توان بر این وضعیت باقی ماند.

در بسیاری از موارد، عدم پرداخت حق پرستاری گریبان بسیاری از خانواده‌های دارای فرد معلولیت را می‌گیرد، این در حالی است که پرداخت حق پرستاری، حق انسانی یک فرد معلول است چراکه او نیاز به مراقبت و نگهداری دارد و این کمک هزینه به آنها کمک می‌کند تا بتوانند خدمات بهتری دریافت کنند.

از سوی دیگر فرد دارای معلولیت نیاز به استقلال و عزت فردی دارد که پرداخت حق پرستاری زمینه را برای رسیدن به این دو، مهیا می‌سازد.

معلولان چشم به‌ راه ترمیم حق پرستاری

موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد این است که فعالیت‌های روزمره یک فرد معلول بسیار زمان‌بر و پرهزینه است و پرداخت حق پرستاری، فرد معلول را در تامین هزینه‌ها کمک می‌کند. معلولان در شرایط اقتصادی و تورمی که هزینه خدمات و تجهیزات توانبخشی را چند برابر کرده است دچار یاس و سرخوردگی می‌شوند.

حق پرستاری از ۱۰ میلیون ریال به ۲۱ میلیون ریال افزایش یافته و فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در این باره می‌گوید: با توجه به دستور مؤکد معاون اول رئیس جمهور در جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در فروردین سال ۱۴۰۲ مبنی بر تسریع در اجرای حکم تبصره ۱ ماده ۷ قانون حمایت از حقوق معلولان (مصوب ۱۳۹۶) تا پایان اردیبهشت ماه، پیش نویس تصویب نامه با قید دو فوریت در هیئت وزیران تصویب شد.

حق پرستاری از ۱۰ میلیون ریال به ۲۱ میلیون ریال افزایش یافته و اکنون معلولان آسیب نخاعی و معلولان بسترگرای خانواده محور، ماهانه دو میلیون و صد هزار تومان، حق پرستاری دریافت می‌کنندعباسی خاطرنشان کرد: بر اساس این تصویب نامه، افراد دارای آسیب نخاعی و افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید از حمایت حق پرستاری به مبلغ دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بهره‌مند می‌شوند.

بدیهی است که خانواده‌ها با این مبلغ اندک و با توجه به جهش قیمت‌ها و هزینه‌های سرسام‌آور توانبخشی توان نگهداری فرد دارای معلولیت را ندارند و حتی افزایش دو برابری حق پرستاری آنها را راضی نکرده و چشم به ترمیم حق پرستاری دارند.

کمک هزینه پرستاری، حقی که باید ادا شود

جدا شدن معلولان از خانواده مهمترین نتیجه نبود حمایت مالی از این افراد است. نگهداری معلول در مراکز نیز مشکلات خاص خود را دارد از آزار و اذیت احتمالی معلول در مرکز تا فشار و استرس تحمیلی به معلول و خانواده. هزینه‌ها نیز روز به روز بیشتر می‌شود و در این بین همه نگاه‌ها فقط به بهزیستی است! این درحالی است که تمام سیاست‌گذاران با توجه به حجم بالای تصادفات و ازدواج‌های فامیلی در کشور به عنوان عوامل اصلی بروز معلولیت و همچنین افزایش جمعیت سالمندی و ناتوانی آنها باید به فکر ترمیم حق پرستاری معلولان باشند اما در عمل چنین اتفاق رخ نمی‌دهد.

نکته مهم دیگر این است که مشکل هر فرد معلول، چندین فرد پیرامون خود را تحت شعاع قرار می‌دهد و نظام سلامت و رفاه باید به عواقب عدم حمایت های مالی و فشار روحی و روانی ناشی از آن فکر کند. کمک هزینه پرستاری و ترمیم آن و به صفر رساندن پشت نوبتی‌ها، حق هر فرد دارای معلولیتی است که باید ادا شود و مانند چراغی باید که خانه معلولان را روشن سازد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اقتصاد از پیچیده‌ترین کارهاست/ ضرورت ترتبیت افراد متخصص
  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست
  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • نقش آفرینی کانون های مساجد در جبهه فرهنگی بسیار مهم است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند