Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گرو رادیو و تلویزیون: اگر در فصل‌های گذشته مستند مسابقه «خانه ما» به واسطه پرداخت واقعی به زندگی خانواده‌های ایرانی و تمرکز بر مفهوم سواد و انظباط مالی توانست در بین مخاطبان تلویزیونی به برنامه‌ای محبوب و پربیننده تبدیل شود، سازندگان این برنامه در فصل دهم یک گام رو به جلو نیز برداشته اند و توانسته‌اند با پرداختن به برخی مفاهیم کاربردی علوم اقتصاد این مفاهیم را در قالب یک ریالیتی شوی جذاب برای مخاطب عام ارائه دهند که در این زمینه موفق هم بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مفاهیمی که به نظر می‌رسد در فصل دهم بر روی آن تمرکز شده، مبحث «بودجه ریزی» است و به بهانه پرداختن در مستند مسابقه «خانه ما» به این مبحث در این نوشتار به قلم مریم معصومی کارشناس ارشد سواد مالی نگاهی به مفهوم «بودجه ریزی» انداخته‌ایم:

بودجه ریزی چیست؟

بودجه ریزی یعنی برنامه ریزی کنید که پول خود را چگونه و کجا خرج کنید. بوجود آوردن این برنامه  به شما کمک می کند که بتوانید برای رسیدن به آنچه تمایل دارید و دوست دارید داشته باشید برنامه ریزی کنید.

گاهی شاید برای شما پیش آمده باشد که دوست دارید کاری را انجام دهید یا چیزی را بدست آورید ولی پول کافی ندارید با استفاده از برنامه بودجه می توانید مخارج خود را اولویت گذاری کنید و پول خود را برای چیزهایی خرج کنید که برای شما اهمیت دارد و از هدر رفتن پول در جاهایی که شما را به هدف نمی رساند جلوگیری کنید.

چرا بودجه ریزی اهمیت دارد؟

با بودجه ریزی می توانید اطمینان حاصل کنید که همیشه به اندازه کافی برای چیزهایی که  نیاز دارید و برای شما اهمیت دارد پول دارید.

بودجه ریزی یکی از مهمترین عادتهای مالی است که می توانید آن را در خود ایجاد کنید و اهمیت آن به این دلیل است که به شما کمک می کند مخارج خود را دنبال و آنها را کنترل کنید  و همچنین در داشتن پس اندازداشته باشید.  به علاوه به شما کمک می کند که تصمیمات مالی بهتری بگیرید و برای مخارج ضروری آماده و از شر بدهی خلاص شوید و همچنین بر روی اهداف مالی بلند مدت خود متمرکز بمانید.

بودجه ریزی به شما کمک می کند که مخارج خود را کنترل کنید

بسیاری از خانواده ها یی که برای خود بودجه ریزی ندارند به راحتی  و بدون کنترل پول خرج می کنند. آنها برای غذا خوردن اکثرا به رستوران می روند یا از بیرون غذا سفارش می دهند، در مسافرت به راحتی و بی توجه پول خرج می کنند.همه این موارد به علت این است که برنامه ای برای پول خود ندارند و نمی توانند آن را کنترل کنند موردی که باید توجه داشت این است که بدون داشتن برنامه ریزی بودجه به سختی می توان عادتهای مالی روزانه را تحت کنترل داشت.

برنامه بودجه کمک می کند که اهداف مالی خود را دنبال کنید

اگر بخواهیم واقعی نگاه کنیم هدف گذاری مالی بسیار آسان است و هر کسی می تواند آن را انجام دهد تنها لازم است بگویید چه چیزی را می خواهید و یک زمان برای رسیدن به آن مشخص کنید اما باید بدانید که هدف گذاری کردن و رسیدن به آن دو چیز کاملا جداگانه هستند. برای اینکه به هدف خود برسید باید برنامه داشته باشید و به آن پایبند باشد به همین دلیل بودجه ریزی کردن در این مسیر می تواند کمک کننده باشد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بودجه ریزی باعث می شود برای مخارج خود محدودیت بگذارید  و رفتارهای مالی خود را تحت کنترل داشته باشید و بدین وسیله می توانید به اهداف مالی خود دست یابید.

برنامه ریزی بودجه به افراد متاهل نیز بسیار کمک می کند

همانطور که می دانیم مسائل مالی یکی از مسائل شایع بین زوجین می باشد، می توان گفت بودجه ریزی با بوجود آوردن یک زبان مشترک می تواند به مقدار زیادی ازاین دعواها و مشاجرات بکاهد و به آنها کمک کند که هر دو برای رسیدن به یک هدف بکوشند و از هزینه های اضافی خود داری کنند.
بودجه ریزی به شما کمک می کند که برای هزینه های اضطرای آماده باشید.

همانطور که می دانیم زندگی سرشار از اتفاقات ناگهانی و هزینه های پیش بینی نشده است. از هزینه بیمارستان گرفته تا هزینه تعمیر ماشین. اگر از نظر مالی برنامه ریزی نداشته باشید نمی توانید خود را برای این هزینه ها آماده کنید.

اگر شما در برنامه بودجه ماهانه مقداری از پول خود را برای این هزینه های اضطراری اختصاص دهید می توانید با خیال راحت از فشارهایی که ممکن است این هزینه ها به شما وارد کنند در امان باشید.

به طور کلی می توانیم بگوییم بودجه ریزی یکی از مهمترین عادتهای مالی است که شما می توانید در خود ایجاد کنید. همانطور که می تواند به شما کمک کند که به هدف مالی خود برسید می توانید از شما در مقابل مشکلات مالی نیز محافظت کند، حتی می تواند به شما کمک کند که از بدهی در امان باشید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش خانواده بودجه برنامه خانه ما مسابقه شبکه افق مریم معصومی شما کمک برنامه ریزی بودجه ریزی مخارج خود مالی خود پول خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۵۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • کارشناسان صهیونیست: جنگ، اسرائیل را ورشکسته کرده است
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • استپ کیدز سرمایه‌گذاری برای آینده بهتر کودکانمان
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد