Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-09@00:24:41 GMT

چگونه با اضطراب و تشویش خاطر مبارزه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۹۲۳۴۰

 منظور از آرامش، نگران نبودن در برابر عوامل مادی است که مردم را نگران می‌سازد و گرنه افراد با ایمان در برابر وظایف خویش نمی‌توانند نگران نباشند، اما گاهی برخی نگرانی‌ها به صورت اضطراب‌های بیمار گونه خود را نشان می‌دهند که عوامل مختلفی دارند و در این مطلب به انواع آن اشاره شده است.

عوامل اضطراب و تشویش خاطر

۱- گذشته مبهم و نامطلوب:

گاهی نگرانی از اشتباهات، کوتاهی ها، قصور و گناهانی که فرد در گذشته مرتکب شده، فکرش را به خود مشغول می‌کند و تنها یاد خداست که به وی آرامش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدای بخشنده توبه پذیر است و انسان، در مقام جبران گذشته پر از لغزش قرار می‌گیرد.

۲- آینده مبهم و تاریک:

احتمالاتی مانند ضعف و بیماری، درماندگی، گرفتاری در چنگال دشمنان و خطرات در مورد آینده به ذهن انسان خطور می‌کند که تنها راه علاج این نگرانی‌های ذهنی و تشویش خاطر، ایمان به خدای رزاق و مهربان است که قدرت او مافوق همه قدرت هاست و برای بنده همین کافی است که به او توکل کند.

غم و اندوه از دست دادن امکانات و یا افرادی که محبوب فرد بوده اند مربوط به گذشته است و ترس و وحشت از دست دادن افراد یا امکاناتی که محبوب انسان هستند، مربوط به آینده است، اما دوستان حقیقی خداوند خود را از هر گونه وابستگی و اسارت در جهان مادی آزاد کرده اند و نه به خاطر از دست دادن چیزی زاری می‌کنند و نه به جهت ترس از آینده افکارشان را درگیر می‌کنند.

۳- تصور و احساس پوچ بودن در زندگی:

انسان مؤمن، هدفمند است و مسیر تکاملی خود را برای رسیدن به هدف عالی خود که کمال انسانی است طی می‌کند و برای رسیدن به آن برنامه ریزی و تلاش می‌کند و زحمات خود را بی نتیجه نمی‌بیند.

۴- دل بستن به دنیا:

یکی از عوامل اصلی اضطراب خاطر، وابستگی به زرق و برق دنیاست. به عنوان مثال فکر و ذکر برخی انسان ها، منازل مجلل و لوازم تشریفاتی است و تصور جدایی از این وابستگی‌ها موجب سلب آرامش برخی افراد می‌شود.

۵- وحشت و ترس از مرگ:

یکی از نگرانی‌های انسان، مرگ است که در هر رده سنی به سراغ او می‌آید، اما شخص مؤمن، مرگ را پایان زندگی نمی‌داند بلکه گذرگاهی برای رفتن از زندان به یک فضای بزرگ و آزاد می‌داند لذا دچار چنین نگرانی و اضطرابی نخواهد شد.

۶- سوء ظن و توهم:

بسیاری از مردم از خیال پوچ و بی اساس رنج می‌برند در حالی که شخص مؤمن از این نوع توهمات به دور است و حسن ظن را وظیفه خود می‌داند، زیرا دستور خداوند در قرآن است که «ای اهل ایمان، از بسیاری پندار‌ها در حق یکدیگر دوری کنید که برخی ظن و پندار‌ها معصیت است» و یکی از بهترین روش‌ها برای رفع اوهام و خیالات، خواندن قرآن است.

علائم فیزیکی اضطراب و دلشوره

لرزش و گرفتگی عضلات یا پرش عضلات

احساس گرفتگی یا پری در ناحیه گلو یا قفسه سینه

نفس تنگی و افزایش ضربان قلب

سبکی سر یا گیجی

عرق سرد و دستان مرطوب

درد‌های عضلانی

خستگی مفرط

مشکلات خواب (مشکل در به خواب رفتن یا بیدار ماندن به مدت طولانی یا احساس ناراحتی در به خواب رفتن)

روش‌هایی برای کاهش اضطراب

۱. از واکنش‌های خود نسبت به فشار آگاهی کسب کنید؛ ببینید وقتی عصبی و مضطرب می‌شوید چه حالاتی به سراغتان می‌آید سپس سعی در کنترل آن‌ها داشته باشید.

۲. خودگویی‌های مثبت خود را افزایش دهید و دائما افکار و گفتار منفی را در ذهنتان مرور نکنید.

۳. بر توانایی‌ها و تکالیف کامل شده خود تمرکز کنید و کمتر به نقاط ضعفتان توجه کنید.

۴. از رقابت غیر ضروری بپرهیزید؛ افراد مضطرب تا جایی که امکان دارد باید سعی کنند زندگی آرامی برای خود طراحی کنند.

۵. محدودیت‌های خود را شناخته و بپذیرید؛ بخاطر داشته باشید که هرکسی منحصر به فرد و با دیگران متفاوت است. هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنید. مقایسه خود یک عامل ایجاد کننده اضطراب و استرس است.

۶. سرگرمی‌هایی برای خودتان در نظر بگیرید و حالت آرامش خود را حفظ کنید.

۷. بطور منظم ورزش کنید چرا که شما را به تحرک واداشته و ضمنا باعث ترشح اندروفین و بهبود شرایط بدنی و روحیتان می‌شود.

۸. از غذا‌های متعادل به صورت روزانه استفاده کنید. مثلا سعی کنید هر شب قبل از خواب یک لیوان ماست ترش و یا یک لیوان شیر گرم بنوشید، چون در آرامش بسیار مؤثر است.

راه حل اصلی این است که نقطه ضعف شما شناخته شده و کلا روحیات خود، حساسیت ها، عوامل استرس زا و ... برای خود را بشناسید تا بتوانید از این طریق بسیاری از فشار‌های روانی را تغییر، خاموش و یا به حداقل رسانید.

۹. درباره نگرانی‌ها و مشکلات خود با دوستانی که مورد اعتمادتان هستند، صحبت کنید.

۱۰. وقت خود را به صورت خردمندانه مورد استفاده قرار دهید یعنی برنامه ریزی دقیق داشته باشید؛ برنامه ریزی خود یک عامل مهم کاهش تنش است. ضمنا چگونگی برنامه ریزی وقت خود را ارزیابی کنید.

۱۱. برای آینده طرح داشته باشید و از طفره روی و به تعویق انداختن آن خودداری کنید؛ به تعویق انداختن کار‌ها باعث انباشته شدن کار‌ها و سپس ایجاد حس تنش و استرس می‌شود.

۱۲. فراغت‌های کوتاه و مکرر برای خود در نظر بگیرید؛ شما باید برنامه‌ای منظم برای گردش و تفریح و حتی مسافرت‌های کوتاه مدت داشته باشید تا هر چند وقت تجدید روحیه کنید.

۱۳. از روش‌های آرامش بخش استفاده کنید؛ به عنوان مثال به هنگام احساس تنش برای چند دقیقه دم و بازدم آرام (و عمیق) را تمرین کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اضطراب آینده مبهم تشویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۲۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک

فرارو- سامانه خودنویس؛ برنامه دولت سیزدهم برای بهتر شدن حال مستاجران است. اما حرف و حدیث درباره‌ش کم نیست.

به گزارش فرارو؛ حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی فعال در کشور فعالیت دارند که اگر به طور متوسط هر کدام پنج نفر را استخدام کرده باشند، تقریبا ۸۵۰ هزار نفر به‌عنوان مشاور املاک مشغول به کار هستند، بنابراین این نگرانی پیش آمده که سامانه خودنویس با حذف این عده، نان‌شان را آجر کند و بیکاری را افزایش دهد. اما نماینده مشاوران املاک ضمن انتقاداتی که به سامانه خودنویس دارد، کاهش آگهی‌های فیک و کنار گذاشته شدن قیمت‌سازی را از جمله مزایای آن می‌داند. مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد به دلیل اینکه هنوز استقبال از سوی مالکان محدود است، به طور تقریبی از هر ۲۰ قرارداد، دو الی سه کد رهگیری از سامانه خودنویس گرفته می‌شود که همین موضوع هم مستاجران را برای گرفتن وام ودیعه مسکن بلاتکلیف کرده است. هرچند دولت می‌گوید با بستری که فراهم کرده عملیات خریدوفروش برای مردم آسان می‌شود و در عین حال فکری هم به حال مشاوران املاک کرده و در این بین تنها قرار است بساط دلالان جمع شود.

سامانه خودنویس چیست؟

سامانه خودنویس چیست؟ قبل از اینکه به پای صحبت‌های مردم و مشاوران املاک بنشینیم، خوب است بدانیم سامانه چه کارکردی برای مردم دارد و به کل به چه دردی می‌خورد؟

تا پیش از این مردم باید به بنگاه معاملات ملکی محله خود سر می‌زدند تا قرارداد اجاره خود را با مالک خانه ببندند. حالا دولت می‌گوید سامانه املاک و مستغلات با نام تجاری خودنویس را راه‌اندازی کرده تا مردم در هر ساعت از شبانه‌روز که دل‌شان بخواهد و یا حتی در روز‌های تعطیل وارد این سامانه شوند و قراداد اجاره خود را منعقد کنند. یعنی راه گرفتن کد رهگیری دیگر از مسیر سامانه خودنویس میسر است؛ آن هم به صورت رایگان.

آنگونه که مسئولان دولتی می‌گویند استقبال از سامانه خودنویس خوب بوده و حتی روز یکشنبه با ورود ۶ هزار و ۴۵۰ نفر به این سامانه رکورد انعقاد قراداد شکسته شده است. ظاهرا دست اندرکاران مربوطه هم شب و روز در حال کار هستند تا نسخه اولیه خریدوفروش از خردادماه آغاز به کار کند.

سامانه خودنویس برای مردم کاملا رایگان و این یکی از مزیت‌هایی است که از آن نام برده می‌شود. حالا قرار است تمامی قرارداد‌ها از جمله تجاری، اداری، مسکونی و حتی باغ و به صورت کامل تمامی املاک و مستغلات در این سامانه ثبت شوند.

نگاه مستاجران به سامانه خودنویس

سامانه خودنویس در بین مردم چه جایگاهی دارد و آن‌ها چطور به این دستاورد دولت نگاه می‌کنند؟ مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد که استقبال مردم بد نبوده، اما انتقادات هم کم نیستند.

یکی می‌گوید با سامانه خودنویس دست دلالان کوتاه می‌شود، کمیسیون نمی‌دهیم و در ضمن قیمت‌ها هم ارزان‌تر و واقعی‌تر می‌شوند.
دیگری با زبان تندوتیزی می‌گوید قرار نیست که مردم قربانی ساختار عقب‌مانده بنگاهداران شوند.

عده‌ای هم نگرانند و شاید مهم‌ترین نگرانی آن‌ها از خودداری کردن مالکان برای ثبت نام در سامانه خودنویس باشد که بنابراین سدی خواهد بود برای گرفتن وام ودیعه مسکن که یکی از شروط آن داشتن کد رهگیری است.

سامانه خودنویس زیر ذره‌بین نمایندگان مشاوران املاک

سامانه خودنویس برای مشاوران املاک چه نقشی را بازی می‌کند؟ آیا سامانه خودنویس می‌تواند مانعی باشد برای کسب درآمدزایی از سوی مشاوران املاک؟ سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با فرارو این موضوع را رد می‌کند.

سامانه خودنویس از نظر لطفی چند جنبه دارد. به قول این فعال حوزه مسکن ما نمی‌توانیم بگوییم طلا خوب است یا چوب؛ بلکه هر کدام در جای خود کاربرد مشخصی دارد. قطعا سامانه خودنویس مزیت‌هایی دارد؛ از جمله جلوی آگهی‌های فیک گرفته می‌شود و با نظارتی که اعمال می‌شود، قیمت‌سازی انجام نمی‌گیرد.

سعید لطفی معتقد است که باید حق و حقوق مشخصی برای مشاوران املاک در نظر گرفته شود و در این حین دولت باید خانه‌های خالی که به نام بانک‌ها هستند، کنترل کند. در ضمن، از آنجایی که مالکان و مستاجران خودشان کار‌های مربوط به انعقاد اجاره را دنبال خواهند کرد، دولت باید امتیازات و مشوق‌هایی برای مشاوران املاک در نظر بگیرد.

سامانه خودنویس می‌تواند دعوای حقوقی هم راه بیاندازد؟ لطفی در پاسخ به این سوال می‌گوید مشاوران املاک در مباحث حقوقی مثل شورای حل اختلاف کدخدامنشانه کار می‌کردند و به‌نوعی ضربه‌گیر هستند. بنابراین، چون الان خود مردم باید کار‌های مربوط را در سامانه خودنویس دنبال کنند، از آنجایی که همه دارای دانش حقوقی نیستند، ممکن است مشکلاتی از این بابت ایجاد شود.

نگرانی مشاوران املاک درباره سامانه خودنویس چیست؟

برای اینکه بدانم سامانه خودنویس چه نگرانی‌هایی را برای مشاوران املاک ایجاد کرده، به صحبت‌های نماینده آن‌ها اکتفا نکردم. در تماس تلفنی که با یکی از مشاوران املاک در محدوده غرب تهران داشتم، از او در این باره جویا شدم. این مشاور املاک نگران قطعی‌های مکرر سامانه خودنویس بود که فرآیند کار را برای مشتری‌هایش زمانبر کرده، طوری که گرفتن یک کد رهگیری سه تا چهار روز طول می‌کشد.

گودرزی، مشاور املاک دیگری در محدوده شرق تهران نگرانی بیکاری همکارانش است. او حتی به بیکاری دو تا سه هزار مشاور املاک اشاره می‌کند. این مشاور املاک همچنین می‌گوید که وقتی مشتریان‌شان از موجران درخواست کد رهگیری می‌کنند، آن‌ها به دلیل مسائلی از قبیل مالیات‌ستانی سر باز می‌زنند و این یعنی محروم شدن مشتری از گرفتن وام.

دولت: از سامانه خودنویس نترسید

سامانه خودنویس برای دولت، اما یک دستاورد محسوب می‌شود و می‌گوید جای نگرانی نیست. آنطور که معاون وزیر راه و شهرسلزی گفته: «مردم این حق اختیار را دارند که در سامانه خودنویس به صورت مستقیم قرارداد مورد نظر را تنظیم کنند یا از طریق مشاوران املاک در این سامانه برای تنظیم قرارداد اقدام کنند. در صورت تنظیم قرارداد از طریق مشاوران املاک در سامانه تنها حق العمل به همرسانی دو طرف قرارداد را با نرخ رسمی و مصوب به مشاوران می‌پردازند، اما در صورت تنظیم قرارداد به صور مستقیم وجهی پرداخت نمی‌کنند و کاملا رایگان است.»

سامانه خودنویس در ضمن قرار نیست مشاوران املاک را از بازار مسکن حذف کند. چاره کار را دولتمردان در ارائه خدمات بهتر از سوی آن‌ها می‌دانند، چون معتقدند نمی‌توان با تکنولوژی مقابله کرد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم سامانه خودنویس را به معنای بیکار شدن مشاوران املاک نمی‌داند اتفاقا به نظر بذرپاش این سامانه با حذف واسطه‌ها به کنترل بازار مسکن کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • آرامش در بازار خودرو
  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • راهکارهای کاهش استرس